Продукти харчування для зміцнення імунітету дитини взимку
-
Цитрусові
Корисні тим, що містять вітаміни С, Е, Р, РР , групи В – В1, В2, В5, В6, В9, а також такі вітаміноподібні речовини, як інозитол. Регулярне вживання цитрусових або соку з них дає змогу запобігти захворюванню на гострі респіраторні вірусні інфекції.
-
Квашена капуста білокачанна
Є джерелом C, U, K, P, E, групи В, каротину, макро - та мікроелементів – калію, фосфору, кальцію, цинку, заліза, та сірки. Також містить оцтову та молочну кислоти, які пригнічують розвиток шкідливих бактерій.
-
Гарбуз
У м`якуші цього овочу є вітаміни C, E, PP, K, T, D, групи В, В-каротин, макро – та мікроелементи, зокрема калій, магній, кальцій, фосфор, мідь, залізо, кобальт, цинк. Вітамін С у гарбузі ідеально збалансований – його достатньо, аби задовольнити добову потребу в цьому вітаміні і не нашкодити організму дитини. А за вмістом В-каротину деякі сорти гарбуза перевершують навіть моркву.
-
Сухофрукти
Родзинки, курага, чорнослив, яблука й груші сушені не лише смачні, а й унікальні за вмістом вітамінів, макро- та мікроелементів. Так, завдяки цьому взимку природні фітонциди яблука сушеного захищають від респіраторних вірусних інфекцій та застуди, а груші сушені знищують вірус грипу.
-
Риба
Цей продукт обов`язково має входити до раціону дитини взимку. Адже в рибі містяться дуже важливі амінокислоти, зокрема метіонін. Ця амінокислота позитивно впливає на стан нирок, сприяє відновленню функцій печінки і, що найважливіше узимку, - виробленню імунних клітин.